____________________________________________________

Erasmus + „Europejski Inkubator Kulinarny” misja Hiszpania czas start 😎😎😎

Wyruszamy na pierwsze międzynarodowe warsztaty do słonecznej Hiszpanii 🌞🌞🌞gdzie będziemy poznawać tradycje kulinarne i obyczaje naszych partnerów z południowej Europy jak również uczyć się gotowania w duchu zasady zero waste oraz rozwijać umiejętności zarządzania domowymi finansami🙈🙉🙊

Dziękujemy Urząd Miasta Ciechanów oraz Starostwo Powiatowe w Ciechanowie za piękne gadżety, którymi będziemy mogli obdarzyć naszych gospodarzy.

Podroż

___________________________________________________

To był wyjątkowy dzień, bo był pierwszym dniem naszych Erasmusowych warsztatów ☺️☺️☺️☺️, na których przede wszystkim zapoznaliśmy ze szczegółami projektu „Europejski Inkubator Kulinarny. Dziedzictwo kulinarne, które łączy, inspiruje i rozwija.”, jego założeniami i programem 👩‍🦳🧑‍👨‍🦳🧔👵🧓🧾📄📑📗📘📕

Zaś temat przewodni tego dnia, krótko moglibyśmy zatytułować: „w zdrowej duszy, zdrowe ciało” 👐🙌💪🤝👏

Poniżej kilka zdjęć 👇

_________________________________________

W słonecznej Hiszpanii odbyły się kolejne warsztaty w ramach projektu „Europejski Inkubator Kulinarny. Dziedzictwo kulinarne, które łączy, inspiruje i rozwija.” 😊😊😊😊😊

Zarówno uczestnicy z Polski jak i z Litwy, mieli okazję poznać i zasmakować kuchni katalońskiej

Ale znalazły się również akcenty polskie i litewskie, co dało niezwykłe połączenia kulinarne 🥘🍲🫕🍜

Wydaje nam się, że finalnie powstaną dość ciekawe pomysły, które każdy z nas będzie mógł wprowadzić w domowy jadłospis 📃📒📚👶👧👩🧑👨👩‍🦱

________________________________________________

Kolejne dzień i kolejne potrawy do przyrządzenia, a następnie posmakowania 🙂

Zerknijcie na kadry 🙂

Warsztaty

______________________________________________

Obejrzeliście kadry z Dnia 3 warsztatów ❓❓❓

To już spieszymy pokazać, co nasze oczy widziały i kubki smakowe kosztowały 👀👀👀

🤤🤤🤤😋😋😋 w ramach Dnia 4 warsztatów zrealizowanych w ramach projektu „Europejski Inkubator Kulinarny. Dziedzictwo kulinarne, które łączy, inspiruje i rozwija.” finansowanego ze środków Komisji Europejskiej w ramach programu Erasmus+ 🇪🇸🇱🇹🇵🇱

Smaczki

_________________________________________

Dzień 5 warsztatów, zrealizowanych w ramach projektu „Europejski Inkubator Kulinarny. Dziedzictwo kulinarne, które łączy, inspiruje i rozwija.” finansowanego ze środków Komisji Europejskiej w ramach programu Erasmus+, odbył się pod hasłem „zero waste” 😁😁😁😁😁😁

Absolutnie wszystkie składniki do przygotowywanych potraw pochodziły z resztek jedzenia i smakowały … obłędnie 😋😋😋😋😋

Czy wiedzieliście, że „wodę” z ciecierzycy możemy ubić jak białka jajek, dodać np. płynną czekoladę i zrobić mus dla domowych miłośników słodyczy ⁉⁉⁉

My też nie 😂😂😂😂😂

___________________________________________

Niestety … to już ostatnia relacja z Erasmusowskich warsztatów kulinarnych, które odbyły się w słonecznej Hiszpanii

Warto w tym miejscu wspomnieć, że podczas wszystkich spotkań poznawaliśmy nie tylko SMAKI hiszpańskiej kuchni, ale również sposoby na niemarnowanie jedzenia i zarządzanie domowym budżetem 💵🛒💸 a że nic nie uczy lepiej niż praktyka, dlatego nasi Erasmusi udali się na lokalne ryneczki, by wiedzę teoretyczną wdrożyć w działania praktyczne 💵🛒💸🧮🛒💰💳🧾

*warsztaty realizowane w ramach projektu „Europejski Inkubator Kulinarny. Dziedzictwo kulinarne, które łączy, inspiruje i rozwija.” finansowanego ze środków Komisji Europejskiej w ramach programu Erasmus + .

___________________________________________

Relacje/wspomnienia naszych uczestników

___________________________________________________________________

Wyjazd na Litwę po nowe doświadczenia i doznania smakowe, zbliża się wielkimi krokami 🙂

Już za kilka chwil wyruszymy odwiedzić naszego Partnera, by wspólnie zrealizować warsztaty kulinarne.

Nasi Erasmusi – przygotujcie się na kolejną dawkę wiedzy i nowych przepisów 🙂

Pamiętajcie o wypełnieniu niezbędnych dokumentów i zapoznawaniu się z Regulaminem wyjazdu, który został do Was przesłany drogą elektroniczną.